Reviews

Terus baik dan tidak berulang

Kaki dan tangan saya selalu gatal dan bila saya garu sampai berkudis. Pelbagai ubat telah saya cuba tetapi baik sekejap sahaja dan datang semula. Adik saya mencadangkan saya menggunakan B&H Multipurpose Gel. Gatal-gatal saya mula hilang dan kudis-kudis dikaki saya mula kering. Lama-kelamaan terus baik dan tidak berulang lagi.
- Cik Lieza, Kluang, Johor

Tidak mengandungi sabun dan bahan kimia

Dahulu saya mempunyai masalah kegatalan dan keputihan yang melampau pada bahagian sulit. Saya dinasihatkan untuk tidak menggunakan sebarang bahan pencuci yang mengandungi sabun ataupun bahan kimia. Saya juga membeli pelbagai ubat di farmasi. Tiada perubahan yang ketara terutamanya dengan kegatalan. Kawan saya mencadangkan gel ini. Saya gunakan sebagai pencuci dan juga saya sapukan dibahagian sulit. Mula-mula keputihan keluar dengan banyak dan lama-kelamaan hilang dan tiada lagi kegatalan. Terima kasih sangatlah. Lega sampai sekarang.
- Puan H, Kuala Selangor, Selangor

Kesan melecet dan gigitan nyamuk hilang dalam masa singkat

Kulit anak saya memang suka digigit nyamuk. Anak saya tu berumur 3 tahun. Asal balik kampung sahaja mesti ada berpuluh kesan gigitan nyamuk dikaki dan dia akan menggaru sehingga melecet. Saya sapukan B&H Multipurpose Gel; kesan melecet dan gigitan nyamuk hilang dalam masa 2 hari sahaja. Sekarang saya standby saja B&H Multipurpose Gel bila balik kampung...
- Puan Emma, Shah Alam, Selangor

Ruam dimuka anak tiada lagi

Anak saya ada masalah ruam dibahagian muka sejak dari umur 2 bulan. Bila ruam dimukanya makin teruk saya mula berasa bimbang & bawa anak saya berjumpa doktor. Bila berjumpa doktor, doktor memberitahu anak saya bukan mengalami masalah ruam biasa tetapi minor ekzema. Ubat yang doktor bagi hanya bertahan untuk sementara dan bila berhenti sapu ubat doktor ruamnya kembali semula & semakin teruk. Saya mengadu masalah ini kepada abang saya dan dia menyuruh saya mencuba produk B&H Multipurpose Gel . Alhamdulillah bila saya sapu gel ini dimuka anak saya, sikit-sikit ruam dimuka hilang & sekarang ini ruam dimuka anak saya tiada lagi. Saya ada bukti gambar tapi Science Tropics tak bagi letak kat sini untuk menjaga privasi.

Puan Fieza, Kampung Janda Baik, Pahang

Kesan merah-merah akibat deman campak hilang dengan cepat

Saya menggunakan B&H Multipurpose Gel semasa cucu saya kena demam campak. Kesan merah-merah hilang dengan cepat dan anak saya tidak merungut gatal-gatal lagi.

- Puan Norliah, Seremban, Negeri Sembilan

Kurang Stres & lebih mudah tidur

Mula-mula saya beli B&H Multipurpose Gel ini hanya untuk gatal-gatal dihidung saya akibat resdung. Sekarang semua orang dalam keluarga saya gunakannya. Anak gadis saya untuk jerawat & masalah keputihan. Isteri saya untuk penjagaan muka. Bila saya pakai gel ini pada tengkuk dan dada saya jadi kurang stres & lebih mudah tidur.

- En Johari, Sungai Besi, Kuala Lumpur

Membantu menyelesaikan masalah intim

B&H Multipurpose Gel sangat membantu dengan masalah dibahagian intim saya. Kesannya tidak serta merta tetapi berkekalan. Tak ada lagi kegatalan atau keputihan. Terima kasih Science Tropics.

- Puan M, Ipoh, Perak

Subtle yet refreshing scent and non-oily

This is the best gel that I have seen so far. It does not leave you with a bit of an oily feel to your skin when you're done like normal moisturizers. It has a subtle yet refreshing scent to it, overall very nice.

-Nina Fazliana, Shah Alam, Selangor

Sesuai untuk menghilangkan gatal-gatal atau gigitan serangga untuk kulit sensitif

Saya ada kulit alahan dan sensitif. Bila terkena gatal-gatal atau gigitan serangga saya susah untuk mencari krim yang sesuai. Tapi bila saya sapu B&H Multipurpose Gel kulit saya dapat menerimanya dengan baik. Kesannya menyejukkan dan baunya sangat menyegarkan.

-Nur Shamsiah, Kota Bharu Kelantan

Masalah bahagian intim pulih juga keterampilan selesai

Ikhlas saya katakan, B&H Gel Serbaguna dari Science Tropics telah menyelesaikan bukan sahaja kepada keterampilan saya, malah telah memulihkan masalah yang kurang selesa pada bahagian intim saya. Selama ini saya telah mencuba berbagai cara dan ubatan, tetapi hanya B&H sahaja dengan izin Allah, Alhamdulillah telah menyembuhkan dengan jayanya. Terima kasih Allah dan terima kasih Science Tropics atas penemuan yang mengkagumkan.

-Secret Girl, Putrajaya

Masalah jerawat dan jeragat selesai

Saya gunakkan B&H Gel Serbaguna untuk masalah jerawat & jeragat. Tidak sangka; dengan herba sahaja selesai semua masalah saya.

-Amiera, Bagan Datoh, Perak

BIsul mengecut tidak sampai 3 hari

Semasa kena bisul dibetis kanan, saya saja-saja cuba sapukan gel ni pada keliling bisul saya. Alhamdulillah, esoknya nanah keluar dengan sendiri & bisul saya mengecut tak sampai tiga hari.

-Khairul Hisham, Klang, Selangor

Anak kecil tidur lebih lena

Saya sapu B&H Gel ni pada kesan ruam-ruam & gatal-gatal anak kecil saya. Kesannya elok. Anak saya tidur lebih lena & tidak lagi merengek-rengek.

-Puan Zalila, Petaling Jaya

Kesan segar pada bahagian intim

Saya gunakan B&H Multipurpose Gel ini sebagai cucian pada bahagian intim saya. Kesannya menyegarkan. Tidak pernah ada gatal-gatal mahupun discharge yang berlebihan. Thanks a million ST2U.

-Ms Rita, Kuala Lumpur

Gel pelbagai guna

Saya memang mencari gel sapuan herba yang tiada campuran bahan kimia sebab kulit saya gatal-gatal dan sensitif. Terjumpa gel ini. Tak sangka pula ada pelbagai guna. Sekarang isteri saya pula guna sebagai kegunaan wanita. Sangat menjimatkan.

-Azmi, Alor Setar, Kedah

Moisturizing and no oily feel

Gives you just enough moisturizing and no oily feel. Seems to stay working for an extended period. Nice scent is an added bonus. Use it nearly every morning now. Bought the full size.

-Wonder Girl, Kuching, Sarawak

Tak sabar nak gunakan gel ini

B&H Multipurpose Gel yang saya tunggu-tunggu sampai ketangan saya dalam masa 2 hari. Memang tak sabar nak gunakan. Amat mengkagumkan kesan segera yang saya dapat dari sapuan pertama lagi. Terima kasih Science Tropics atas penemuan yang memberansangkan.

-Khadijah, Kerteh, Terengganu

//]]>